La Fira de Sant Antoni dedica una placa de cava a Santa Bàrbara

En primer lloc vull agrair a l’Ajuntament i als organitzadors de la Fira de Sant Antoni  que aquest any 2016 hàgiu volgut dedicar la placa de cava a l’ermita de Santa Bàrbara. En nom de l’associació i de la junta que presideixo us en dono les gràcies.

L’aventura de reconstruir l’ermita que es trobava en mal estat, així com la casa de l’ermità, ha estat un projecte col·lectiu. Durant anys, hi van participar anglesencs de totes les edats, amb un entusiasme i unes ganes admirables. I avui, quan contemplem la feina ingent que s’hi ha fet, no podem fer altra cosa que sentir-nos-en orgullosos. Tots aquests voluntaris els tindrem ben presents en la nostra memòria col·lectiva i, en just agraïment, sempre estarem disposats a alçar una copa per brindar per ells.

L’ermita de Santa Bàrbara sempre ha estat un lloc emblemàtic per la gent d’Anglès i, d’ençà de la restauració, encara més. Només cal veure les diverses colles, famílies i grups que s’hi reuneixen per fer-hi celebracions. I en aquestes celebracions no hi falta mai el cava, la beguda per excel·lència de Catalunya.

Del cava abans en dèiem xampany, una paraula bonica que sona molt bé i que convida molt més a fer xerinola que no pas el mot cava, que ni esclata ni fa festa. També sonen bé i són bonics els noms de les varietats de raïm blanc que han quedat instituïdes com la Santíssima Trinitat del cava: xarel·lo, macabeu i parellada.

Sigui amb xampany o sigui amb cava, quan brindem recordem-nos dels voluntaris que han fet possible la restauració de l’ermita. Gràcies una vegada més per dedicar aquesta placa d’enguany a Santa Bàrbara i bona Fira de Sant Antoni a tothom.

Josep M Rigau i Caballé

President dels Amics de Santa Bàrbara

Sala Josep Fontbernat, 15 de gener de 2016