Als nostres afanetes rapinyaires

La ruta a peu des d’Anglès fins a l’ermita de Santa Bàrbara és una caminada molt agradable i recomanable per als amants de la natura i de les vistes panoràmiques. En general, aquesta ruta a peu és d’intensitat mitjana i és adequada per a persones que gaudeixen de caminar per la natura i que estan en una condició física moderada. Els Amics de Santa Bàrbara i l’Agrupament Escolta, per fer encara més plaent el camí, l’any 2010 van col·locar una taula de pícnic amb dos bancs a la petita balconada que hi ha en el revolt situat pocs metres abans d’on comença la darrera drecera que porta fins a la casa de Bellveí.  Des d’aquest punt, mentre es recobren forces per prosseguir el camí, s’hi pot contemplar a vista d’ocell el poble de la Cellera de Ter i part del d’Anglès i les cingleres de Sant Roc i Rocafresa.

Aquesta taula es va poder fer gràcies a la fusta que va donar de franc en Joan Vila de l’empresa Desperfo, a la bona feina del fuster i també ermità de Santa Bàrbara, Lluís Furtià, i a la paciència i bona voluntat d’en Josep Boix i els escoltes d’aquella època que la van muntar i col·locar en aquest punt del camí on ha romàs fins el mes de febrer de l’any passat en què uns lladres se la van endur. Aquests afanetes rapinyaires no tan sols han obrat malament apropiant-se d’una cosa que no els pertany, sinó que han infligit un greu ultratge a les persones que treballen de manera voluntària per a la seva comunitat i que fan del món un lloc millor.

Des del passat mes d’abril una nova  taula ocupa aquest espai tan apreciat pels senderistes que pugen a peu fins a la muntanya de Santa Bàrbara. Ho han fet possible els mateixos voluntaris d’aleshores: en Lluis Vila, ara sota el nom empresarial de Fustes Vila, en Xevi Furtià, en substitució del seu pare que malauradament ja no es troba entre nosaltres,  en Josep Boix   i  l’agrupament escolta, sempre fidel al seus valors cívics. No és la primera vegada que hem sofert el jou de la lladregada. Els lladres es podran apropiar de tants objectes materials com vulguin però mai podran destruir el compromís, el fort sentit de responsabilitat social i el valor de la cooperació que professen les persones  i associacions compromeses de manera significativa a fer una  societat millor.

L’article publicat amb el mateix títol a la revista de l’Aplec de l’Agrupació Sardanista i Cultural Floricel el juny de 2023, difereix de la versió que apareix en aquest blog. A causa d’un malentès, el text imprès en paper conté inexactituds i no es correspon amb la versió que vam validar. La publicació en aquest blog de la versió correcta serveix també com a fe d’errades.