Discurs del president de l’associació a l’aplec del 2024

En nom dels Amics de Santa Bàrbara, vull expressar la nostra més sincera gratitud per la vostra participació a l’aplec perquè sense vosaltres aquesta trobada anual no tindria cap sentit.

Aquest any, estem encantats d’haver inclòs al programa de l’aplec la 1ª vertical,  una cursa cronometrada organitzada pel Grup Excursionista Ter-Guilleries, amb la col·laboració de la Trama. És tracta d’una bona iniciativa que fusiona l’esperit esportiu amb el nostre entorn natural. Així que vull agrair la participació i l’entusiasme dels atletes que s’han unit a nosaltres en aquesta jornada.

També vull agrair la implicació de l’Agrupament Escolta en el programa d’actes, organitzant algunes de les activitats d’avui, de les quals n’hem gaudit petits i grans.  Amb la participació de l’escoltisme l’aplec enllaça amb les futures generacions que hauran de continuar el nostre llegat.

Aquest any, l’aplec coincideix amb les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta coincidència, fins ara inèdita, simbolitza, en certa manera, la confluència entre el compromís comunitari dels voluntaris que van restaurar l’ermita i el deure cívic que tenim tots plegats de participar en la democràcia. Cada vot representa la nostra confiança en la força de la comunitat i en la capacitat de col·laborar per construir un futur més prometedor.

Gràcies de nou per la vostra presència i visca Santa Bàrbara!

Josep M Rigau i Caballé